Setas-Amanita-Muscaria

Totes les Famílies de Bolets de la Classe Agàrics, Ordre dels Boletals

icon-Carpeta.png Familia de les Boletacies:
icon-Articulo.png Mataparent Reial
00-Mataparent-Reial-Boletacies 01-Mataparent-Reial-Boletacies 02-Boletacies-Mataparent-Reial 03-Boletacies-Mataparent-Reial

Mataparent Reial ~ Boletus Regius

Boletus Regius


Boscs caducifolis a rouredes i fagedes. Surten a l'estiu i la tardor.


El Mataparent Reial es un bolet bo. S'assemblen als mollerics granelluts ( Pinetell ) amb la diferencia de que aquest bolet blaveja al tall i el seu barret es vermell.

Aquest bolet es comestible, però, jo personalment no els agafo mai per confusió amb d'altres de la seva família que son tòxics.


De barret hemisfèric i de color vermell, de peu groc amb himeni groc i poròs, que blaveja al tall.


Agàrics/Boletals/Boletus


Boletàcies


Boletus


Regium

Puntuació del Autor:

icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg
icon-Articulo.png Mataparent de Cama Roja
01-Matagent-~-Boletus-Satanas

Mataparent de Cama Roja ~ Boletus Erythropus

Boletus Erythropus


En fagedes i boscs de coníferes. Surt a l'estiu i a la tardor.


El Mataparent de Cama Roja es un Bolet No Comestible, conte tòxics, per aixo blaveja al tall.
El Mataparent de Cama Roja Comestible es Pot Comfondre amb el Matagen o Boletus de Satanas Que No es Comestible, A Més es Tòxic y Mortal, Per Això No es Recomenable de Agafar i Menjar si no estas segur de quin bolet es.


De Barret Marró amb Himeni de Color Vermell per fora, per dins de color groc i al tallar-lo es torna verd i blau dels Tòxics, Semblant al Molleric Granellut, pero amb aquests colors tan distintius. De Peu Marró vermellos i sua de color verd i blau en el tall.

El Matagent te el barret Hemisféric de color blanc en contes de color marró i es més vermell al himeni del bolet, inclus el peu es de color vermell.

El Mataparent de Cama Roja te el barret Marro tirant a vermell, amb peu obès i quan es talla sua de color verd de les tòxines que conté. Per Aixo Jo Personalment no l'agafo.


Agàrics/Boletals/Erythropus


Boletàcies


Boletus


Erytrós


icon-Articulo.png Molleric Granellut Pinetell
00-Molleric-Granellut-Pinetell-Suillus-Granulatus-01 00-Molleric-Granellut-Pinetell-Suillus-Granulatus-02 00-Molleric-Granellut-Pinetell-Suillus-Granulatus-03 01-Boletacies-Molleric-Granellut-Pinetell 01-Molleric-Granellut-01 02-Boletacies-Molleric-Granellut-Pinetell 03-Boletacies-Molleric-Granellut-Pinetell

Molleric Granellut Pinetell ~ Suillus Granulatus

Suillus Granulatus


A pinedes amb pins de pi roig. Surten a la tardor.


El Molleric Granellut o mes conegut com a Pinetell, és de la família de les Boletàcies i és un bolet bó i comestible sempre que li treguis la cutícula viscosa del Barret ( La Pell Marrò del Bolet i l'esponja de sota ) i siguin exemplars joves.


Barret hemisféric de menys de 15 cm de color marró amb una lamina viscosa, amb himeni de color groc poros, i de peu groc i obès.


Agàrics/Boletals/Suillus


Boletàcies


Suillus


Granulatus

Puntuació del Autor:

icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpgicon-Carpeta.png Familia de les Gomfidiacies:
icon-Articulo.png Cama de Perdiu
0-Bec-de-Perdiu-o-Cama-de-Perdiu 00-Cama-de-Perdiu-~-Chroogomphus-Rutilus-01 00-Cama-de-Perdiu-~-Chroogomphus-Rutilus-02

Cama de Perdiu ~ Chroogomphus Rutilus

Chroogomphus Rutilus


Surt a les pinedes al final d'estiu i a la tardor.


La Cama de Perdiu és una especie de bolet de la família de les Gomfidiàcies. Es un bolet bò i de petita mida. Jo personalment, els agafo quan no trovó d'altres millors.


Barret, himeni i Peu de color Marró Clar , No Surten d'altres semblans.


Agàrics/Boletals


Gomfidiàcies


Gómphos


Rutilus

Puntuació del Autor:

icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg icon-Estrella-Disabled.jpg